June 2014
ゴルフ練習場での出来事
17/06/14 15:44 Filed in: パーソナル
最近週末、よく打ちっぱなしに行く。
相変わらず、ちっとも上手くならない。
ある日、私は重大な失敗をした。
左利き用の隣の打席を陣取ってしまったのだ。
少しして気づいた。
打とうと構えると、目の前に打とうと構えている見知らぬ人がいるのだ。
知らないおじさんと、ずっとお見合いをしている感じだ。
いたたまれなくなり、10分もしないうちに練習を打ち切った。
それからというもの、時間をかけ、慎重に打席を選んでいる。

相変わらず、ちっとも上手くならない。
ある日、私は重大な失敗をした。
左利き用の隣の打席を陣取ってしまったのだ。
少しして気づいた。
打とうと構えると、目の前に打とうと構えている見知らぬ人がいるのだ。
知らないおじさんと、ずっとお見合いをしている感じだ。
いたたまれなくなり、10分もしないうちに練習を打ち切った。
それからというもの、時間をかけ、慎重に打席を選んでいる。

Driving Range Incident
17/06/14 15:44 Filed in: Personal (English)
I often go to a driving range on weekends.
My golfing skill hasn’t improved at all, but it is one of my favorite Oyaji things to do.
I made a mistake one day.
I took the booth right next to a left hander’s booth.
It meant I was facing the stranger whenever I hit balls.
I felt uncomfortable, and ended my practice within 10 minutes.

My golfing skill hasn’t improved at all, but it is one of my favorite Oyaji things to do.
I made a mistake one day.
I took the booth right next to a left hander’s booth.
It meant I was facing the stranger whenever I hit balls.
I felt uncomfortable, and ended my practice within 10 minutes.

お好み焼き屋さんでのマナー
12/06/14 13:59 Filed in: パーソナル
家の近くの「○○○○○○」のお好み焼きが大好きだ。
仕事の前に時々一人で行く。
席に着くと同時に「スペシャルそばシングル」を注文する。
お好み焼きを喜んで食べている時、三人の中年男性が入ってきた。
その中の一人が「できるのにどれくらいかかる?」と聞いた。店主は「15分位です」と言うと、その男性は舌打ちした。
勿論、美味しい広島風お好み焼きを作るには15分位はかかる。キャベツがシュナ~ってなるのを待つのだ。作り手は、苦情を受ける筋合いはない。
私は言った。「広島風お好み焼きは簡単には作れないんです。待つのが嫌なら、すぐに出てくるファーストフード店へ行かれたら如何でしょうか?この働き者の店主を不快にしないでやってください。」
…と、心の中で…
その三人は、結局お好み焼きを食べた。雑誌を読みながら食べる態度と、ソースを10周りくらい大量にかけていたのが気になった。
仕事の前に時々一人で行く。
席に着くと同時に「スペシャルそばシングル」を注文する。
お好み焼きを喜んで食べている時、三人の中年男性が入ってきた。
その中の一人が「できるのにどれくらいかかる?」と聞いた。店主は「15分位です」と言うと、その男性は舌打ちした。
勿論、美味しい広島風お好み焼きを作るには15分位はかかる。キャベツがシュナ~ってなるのを待つのだ。作り手は、苦情を受ける筋合いはない。
私は言った。「広島風お好み焼きは簡単には作れないんです。待つのが嫌なら、すぐに出てくるファーストフード店へ行かれたら如何でしょうか?この働き者の店主を不快にしないでやってください。」
…と、心の中で…
その三人は、結局お好み焼きを食べた。雑誌を読みながら食べる態度と、ソースを10周りくらい大量にかけていたのが気になった。
Manners at the Okonomiyaki Restaurant
12/06/14 13:57 Filed in: Personal (English)
‘K’ is my favorite Okonomiyaki restaurant.
I sometimes go there alone before work.
I don’t even look at the menu anymore, and order the same dish every time.
While I was having lunch there, three men came in and asked, ‘How long does it take to be served?’ The store owner said, ‘It’ll take about 15 minutes.’
One of the men tutted.
Of course it takes 15 minutes to make delicious Hiroshima-style Okonomiyaki.
He had no right to complain.
I said, ‘If you don’t know how Okonomiyaki is cooked, just go and get fast food. Don’t bother these diligent store owners!’... To myself.
Anyway, they stayed and enjoyed the Okonomiyaki.
I just thought they put too much sauce on their Okonomiyaki.
I sometimes go there alone before work.
I don’t even look at the menu anymore, and order the same dish every time.
While I was having lunch there, three men came in and asked, ‘How long does it take to be served?’ The store owner said, ‘It’ll take about 15 minutes.’
One of the men tutted.
Of course it takes 15 minutes to make delicious Hiroshima-style Okonomiyaki.
He had no right to complain.
I said, ‘If you don’t know how Okonomiyaki is cooked, just go and get fast food. Don’t bother these diligent store owners!’... To myself.
Anyway, they stayed and enjoyed the Okonomiyaki.
I just thought they put too much sauce on their Okonomiyaki.
フローズンストロベリーダイキリ
03/06/14 15:56 Filed in: パーソナル
休日の暑い夕方にピッタリ
フレッシュな苺、ラム、ソーダ、ストロベリーリキュールとちょっとソーダ、氷を入れてブレンダーで作ってみました。

フレッシュな苺、ラム、ソーダ、ストロベリーリキュールとちょっとソーダ、氷を入れてブレンダーで作ってみました。
